NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Tråkkemaskin.no på besøk til Strandafjellet.

Lagt til av: Thomas Tovang | publisert: 01.04.2007

Å lage en besøksrapport fra Strandafjellet Skisenter er ikke lett, for når man besøker dette anlegget blir man nesten slått i bakken av det synet man møter, og det er virkelig vanskelig å finne adjektiver som beskriver opplevelsen!


Artikkelforfatteren i fullt driv (OVER) © Tovang

Kort fortalt er Strandafjellet Skisenter et skisenter som består av tilsammen 6 skitrekk og ett nybegynnerbånd. Anlegget er plassert på fjellet mellom Stranda og Sykkylven. Det å plassere et skisenter her for 50 år siden var virkelig et sjakktrekk, for maken til utsikt over fjord og fjell, og snømengder i rikelig monn, skal man lete lenge etter! Om sommeren valfarter hundretusener av turister til Stranda for å seile igjennom og besøke Geirangerfjorden, og om vinteren kommer de i tusentall for å stå på ski eller brett på Strandafjellet Skisenter. Det er lett å skjønne hvorfor!


Fursetheisen (OVER): og varmestue, barneheiser og garasje. © Tovang

Først var det ett trekk som ble drevet av en VW boblemotor, med gir og manuell brems. Siden den gang har det gradvis blitt utbygd og oppgradert ettersom tidenes krav og standarder endret seg. I dag har Strandafjellet Skisenter disse heisene:

Stadeli US 100 1975 mod. T-krok, 900 p/t, 900 m. 275 hm.
Stadeli US 120 1988 mod. T-krok, 1000 p/t, 1185 m. 315 hm.
Stadeli US 100 1988 mod. T-krok, 800 p/t, 886 m. 300 hm. Dieseldrift
Poma H210 1992 mod stod tidligere på Kvitfjell, oppsatt i Stranda 2001, 700 p/t 1380 m. 430 hm.

Barneheiser:
Alpsport Superior, 500 p/t, 170 m. 41 hm
JL Toppteknik, 700 p/t. 170 m 40 hm.
1 Käser skibånd


NM i Møbelaking(OVER): årlig arrangement i Strandafjellet. © Arild Solberg

De færreste har nok hørt om Stranda, men de fleste har nok tettere assosiasjoner til denne plassen enn man skulle tro! Den største arbeidsplassen i Stranda er Stabburet der all Grandiosa og en rekke andre Stabburet produkter produseres. I tillegg kryr det av møbelfabrikker og spekematsprodusenter! Virkelig en bygd med masse liv! Riktignok en liten bygd - kun 3500 innbyggere i kommunen!


Verksted (OVER): med grav. © Tovang

Strandafjellet Skisenter ligger i et av de mest snørike områdene i Norge og har heiser som bringer deg opp til 1200 m.o.h. På snørike vintre kan man stå helt ned til brygga i Stranda Sentrum. Det er også hit ned Alperittet går. Det er en frikjøringskonkurranse hvor det er om å gjøre å være raskest fra toppen av Roaldshorn og ned til brygga. 1200 høydemeter merkes godt i låra. Tar du turen ned hit er det taxi tilbake. Normalt står man ned til bunnen av skisenteret som ligger på 425 m.o.h. Uansett er dette et anlegg som gir deg masse høydemeter.


Maskinmøte på Roald (OVER): © Tovang

Strandafjellet er ikke bare off-piste og pudder, de har også mange prepparerte løyper med høy standard! Totalt har de 12 hovednedfarter som blir prepparert av to "puddermaskiner", en standard 500 93 modell og en 500W 01 modell. Normalt tar en gjennomkjøring av hovedløypene med to maskiner ca. 8 timer, men ved snøfall og vanskelig føre kan tiden fort bli det dobble! Er det bra føre og masse folk har de enda noen nedfarter som kan preppareres og de eksiterende kan varieres i bredde ut i fra besøkspresset. Slalåmklubben hevder seg sterkt på Norgesrankingen og det er flere som følger i skisporet til Bjarne Solbakken - Stranda's alpine stolthet.


Klargjøring av 500W, (OVER): fjerning av gitter © Sjur Ringstad

Den ene maskinen har også sporlegger som har 15 km langrennsspor å vedlikeholde, hvorav 3 km er flombelyst! Når det gjelder flomlys hadde Strandafjellet Skisenter faktisk en gang i tiden Norges lengste belyste nedfart; 1020 meter FIS godkjent slalåmløype til høyre for Furset-heisen. På andre siden av hovedveien - på Roaldssiden - ligger godkjent Storslalåm og Utforl

Bildegalleriet har 23086 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag