NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Tråkkemaskin.no besøker Drammen skisenter.

Lagt til av: Thomas Tovang | publisert: 29.01.2008

Hva slags alpinmuligheter har befolkningen i Norges 6. største by?
Vi dro til bydelen Åssiden for å sjekke ut Drammen Skisenter.


Drammen skisenter sett fra andre siden av dalen(OVER) © EG

En 2-seter stolheis, 2 skålheiser og et barnebånd er det som finnes her nå. Stolheisen ble bygget som turheis i 1967 og fire år senere ble det hogget en smal stripe igjennom skogen slik at heisen fikk helårsdrift. Denne løypa ble hetende Aronsløypa og er fortsatt hovedtraseén i skisenteret, men den har blitt kraftig utvidet i bredden. I år 2000 ble det også satt opp 2 brukte 10 år gamle skitrekk, det ene 700 meter langt og betjener treningsdelen for de aktive, det andre trekket er 550 meter langt og her finnes parken.


Påstigning stolheis, 70 moh. (OVER) © Tovang

Fortsatt er det helårsdrift på stolheisen, om sommeren fraktes turgåere opp til topps og de får et nydelig utgangspunkt for turer i marka. Skisenteret anlegger også sykkeltrasé ned bakken og frakter syklistene opp med stolheisen! Om vinteren er det prepparert langrennsløyper fra toppen med et enormt rutenett tilgjengelig.


Avstigning stolheis, starten av Aronsløypa. 350 moh. (OVER) © Tovang

Stolheisen har fortsatt den orginale heiswiren i bruk og den ble nylig sjekket med magnetinduktiv måling og funnet fullt brukbar for nye 3 år i bruk. Reservemotoren, en Volkswagen luftavkjølt bensinmotor er fortsatt i perfekt stand og går som en klokke! Girkassa er ny etter et havari og samtidig med det ble det byttet motor og styring slik at de nå har trinnløs hastighet på heisen.

De senere år har Drammen skisenter prepparert bakkene med en LH 500 og en PB 270, sistnevnte ble tidlig på sesongen solgt til Kielce i Polen og erstattet med enda en LH 500. Den gamle maskina er en 92 modell serie 2, mens den nye er en 96 modell serie 6. Begge har rundt 7500 timer på telleren. Maskinene kjører med midtledda fres.


Leitner LH 500, serie 2 (OVER) © Tovang

Til tider kan de gode klatreegenskapene i nysnø komme godt med for Drammen skisenter da de har en gunstig beliggenhet for å fange snøvær når det kommer fra den riktige retningen og de har flere ganger ligget i Norgestoppen hva gjelder snødyber på toppen av stolheisen. Men nå som TM var på besøk var det ganske lite natursnø, men vi så tydelige spor etter offpiste kjøring så et kraftig regnvær har tæret hardt på natursnøen som har vært der i vinter.

Bakkene var veldig bra prepparert med kuler og doseringer som gjorde det veldig moro å cruise ned løypene, totalt er det 120 mål løyper å prepparere, av dette utgjør parken nesten halvparten av arealet. Når TM var på besøk fantes det 10 rails, flere hopp og en enorm wallride i bakken.


Ståle Sandbech tester ut parken. (OVER) © Tovang

Ingen skisenter uten varmestue, og her har virkelig Drammen skisenter slått på stortromma. En utrolig flott tømmerbygning i 3 etasjer. Åpen hele året og leies i tillegg ut til sammenkomster av ulike slag. Egen sklie for å komme fort ved trappa og vintersport vises på lerret. En kommentar ved bordet var: "Dette ser ut som hytta til Røkke".


En av Norges koseligste varmestuer. (OVER) © Tovang

Til slutt må vi nevne Aron, den superspreke Boardie collie'n som løper opp hele Aronsløypa og tar stolheisen ned til bunnen igjen, men i dag var det hviledag og vi fant Aron sittende i sjefstolen i heishuset til Parkheisen.Ryddig i heishuset, Aron passer på. (OVER) © Tovang


KORTFAKTA:
Heiser3 (+1 bånd)
Heiskapasitet2700 p/t
Nedfarter4
LysanleggJa
Bildegalleriet har 23086 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag